Arduino Çeşitleri!!!

Herkese tekrardan Merhabalar ! Bu yazimizda kaldigimiz yerden yani Arduino cesitlerinden devam ediyoruz!




Arduino ADK

Arduino ADK temel olarak Mega modeliyle ayni. Üzerinde "host" ozelligiyle kullanilabilecek ekstra bir USB baglantisi daha bulunuyor. Bu baglanti ile Android isletim sistemine sahip cep telefonlari ve tabletlerle iletisim kurabilen projeler yapmak mümkun. Bu konuda daha ayrintili bilgi icin Android ADK sitesine bakabilirsiniz: accessories.android.com






Arduino Ethernet
Arduino Ethernet'in uzerinde internet baglantili projeler yapabilmek icin uzerinde Ethernet cipi ve ethernet portu bulunuyor. Mikrodenetleyici olarak atmega328 modeline sahip olan kart uzerinde ayrica SD-kart yuvasi da var. Arduino kutuphanelerinde yer alan internet ve SD-kart fonksonyonlariyla oldukca guzel projeler yapmaya imkan veriyor.





Arduino Bluetooth


Ozellikle cep telefonlarinda kullanilan Bluetooth protokoluyle haberlesen uygulamalar yapmak icin ideal olan Arduino Bluetooth uzerinde bir Bluetooth modulu bulunmaktadir. Bu modul ayni zamanda Arduino'nun da Bluetooth uzerinden programlanabilmesi icin kullanilabiliyor. Bunun icin gerekli adimlari arduino.cc/en/Guide/ArduinoBT sitesine bakabilirsiniz.





Arduino Mini ve Mini Pro



Arduino Mini Ve Mini pro modelleri breadboard üzerinde veya başka bir tasarıma entegre olarak çalıştıralabilecek şekilde tasarlanmış modeller. Üzerinde Atmega168 ve Atmega328 model mikrodenetleyiciler bulunuyor. Özellikle küçük boyutun önemli olduğu uygulamalar için idealler. Programlanabilmeleri için harici bir USB-Seri dönüştürücüye ihtiyaç duyuyorlar.



Arduino Nano

Arduino Nano oldukça ufak ve devre tahtası üzerinde ki uygulamalar için uygun tasarlanmış bir Arduino modeli.
Üzerinde Atmega328 ve Atmega168 mikrodenetleyicisi,gerilim regülatörü,seriUSB çevirici çipi, DC gerilim giriş portu ve mini USB portu bulunuyor. USB port üzerinden programlanabiliyor.




                                                                
Arduino Esplora

Esplora diğerlerinden farklı olarak üzerinde çeşitli sensörler barındıran bir Arduino kartı. Kart üzerinde ki sensörler sayesinde başka eklentilere ve fazla elektronik bilgisine ihtiyaç duymadan birçok uygulamayı gerçekleştirmek mümkün. Esplora üzerinde kaydırmalı potansiyometre, ışık ve ses sensörü(mikrofon)
sıcaklık sensörü,ses üreticisi(buzzer),2 eksenli mini analog joystick,3 renkli LED ve bir ivme ölçer
bulunuyor.Bütün bu bileşenler sayesinde Esplora birçok ilginç uygulama yapma potansiyeli barındırıyor.




                                                  
ARDUİNO DUE

Due aslında Arudino dünyasında yepyeni bir aşamanın habercisi diyebiliriz. Daha önceki kartların hepsinde 8 bitlik Atmega AVR serisi mikrodenetleyiciler bulunuyorken Due üzerinde 32 bitlik ARM Cortex -M3 çekirdeğe Atmel SAM3X8E adlı çok daha güçlü bir mikrodenetleyici bulunuyor. Bu uygulamalar açısından ne anlama geliyor derse,Due ile çok daha yüksek performans ve kapasite gerektiren uygulamalar geliştirmek artık mümkün. Tabi ki yine Arduino sayesinde...

Arduino Due üzerinde 12'si PWM çıkışı olarak kullanilabilen 54 dijital giriş-çıkış pini,12 analog giriş,4 seri haberleşme portu(UART) , OTG (On The GO) özelliği olan USB portu 2 dijital-analog çevirici,2 TWI(TWO WIRE)iletişim,CANBUS ve DMA (Direct Memory access) modülleri bulunuyor. Karta baktığımızda 2 USB portu olduğunu görebilmekteyiz. BU portlardan birisi kartı orıgramkamaj için kullanılırken diğer USB bağlantılı bileşenlerle haberleşme de kullanılabiliyor. Arduino Due ile çalışmak için 1.5.2 ve sonraki versiyonlara sahip olan Arduino IDE'sini kullanmak gerekiyor. Detaylı bilgi için arduino.cc !!!!!!!!!







                                                       
*********** BU ARDUİNOLARI www.robotistan.com ADRESİNDEN SATIN ALABİLİRSİNİZ!!! *******************


                                                   Beğendiyseniz Paylaşmayı ve yorum atmayı unutmayın!
                                                   Her hangi bir sorunuz olursa yorumlarda sorunuz! :)
                                                    İstek yazı varsa yorumlarda belirtiniz.
                                              OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!!!!!!!!!!!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MZ80 Sensörü ile Alarm(KIZIL ÖTESİ UZAKLIK SENSÖRÜ)

Arduino UNO İLE TERMOMETRE!

3D Robot El!